Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Виденов ще дебютира в „Мача на звездите“

Филип Виденов
Снимка: БГНЕС

Бившият капитан на националния отбор на България Филип Виденов ще получи шанс за пръв път да се включи в Мача на звездите на българския баскетбол. Той ще се проведе на 22 април в Ботевград.

Гардът на „Берое“ все се разминаваше с участие в шоу срещата поради факта, че кариерата му премина предимно зад граница. Сега, обаче, треньорите на отборите заедно с организаторите от Национална баскетболна лига, Българска федерация по баскетбол и "СпортЛаб" ЕООД поканиха 37-годишния русенец в състава.

Друг действащ национал от „Берое“ Александър Янев също попадна сред съставите на звездното събитие. Крилото от Варна е включен в състава заедно с двама чужденци - Омари Гудул от „Левски Лукойл“ и Шелдън Джитър от „Рилски Спортист“.

Гудул е специален избор на организаторите, макар този сезон да няма достатъчно игрово време в България. Той обаче беше най-резултатен играч в Мача на звездите през миналия сезон.

Ясни са и двамата треньори, които ще водят отборите в тазгодишното 15-то издание на двубоя. Това са наставникът на „Балкан“ (Ботевград) Небойша Видич и носителят на купата на България с „Рилски спортист“ (Самоков) Людмил Хаджисотиров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна