Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите ще обсъждат политиката на Министерството на икономиката за топлоснабдяването

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

На следващото заседание на НС, определено за парламентарен контрол, депутатите ще проведат разискване за политиката на Министерството на икономиката в областта на топлоснабдяването. Предложението е внесено от депутатите от БСП и подписано от 57 народни представители.

Таско Ерменков представи мотивите:

"Очевидно е обаче, че имаме проблеми с това, че потребителите не са доволни от една такава услуга, каквато се нарича топлоснабдяване, за която нямат друга алтернатива за получаване на т.нар. "енергиен комфорт".

В отговор министърът на енергетиката Теменужка Петкова обясни:

"От 12-те топлофикационни дружества, които оперират на територията на страната, 11 са изцяло частна собственост, така че държавата няма как да се намеси и да каже какви точно инвестиции да се направят, освен чрез контролните механизми, с които тя разполага. От една страна Комисията за енергийно и водно регулиране, а от друга страна по отношение на техническата експлоатация - от страна на контролните органи на министерството".

Министър Петкова увери, че благодарение на усилията на държавата постъпващите в Министерство на енергетиката жалби от потребители на услугата топлоснабдяване са намелели от 1200 в края на 2013 година до 450 в края на 2017 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна