Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят екстрадицията от Германия на Венцислав Ангелов-Чикагото

Снимка: БГНЕС
Осъденият за участие в международен канал за наркотрафик от Перу до Испания Венцислав Ангелов- по прякор Чикагото е задържан в Германия и се готви неговата екстрадиция в България, където трябва да излежи 3-годишна ефективна присъда.

Русенецът Венци-Чикагото стана известен с провокативното си отношение към властите, независимо от това, че има присъда за участие в международен трафик на наркотици. Той дори участва в изборите за местна власт през 2015 година като кандидат за кмет, макар че още тогава беше обявен за общонационално издирване.

Преди няколко месеца Чикагото съобщи чрез страницата си във Фейсбук, че от две години се намира във Валенсия, Испания, и никой не го търси, въпреки че има европейска заповед за неговото задържане. Оказва се обаче, че той през цялото време се е укривал в малкия германски град Лименщайн, провинция Хесен.

Окръжната прокуратура в Русе вече предприе действия по привеждане на задържания на територията на България, където да изтърпи наказанието си от три години и половина ефективно лишаване от свобода.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна