Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Данаилов, актьорът на всички времена

Автобиографичната книга „Романът на моя живот“  е поводът за вълнуващата среща с  емблематичната кино звезда Стефан Данаилов в Бургас. Съавторът му  Георги Тошев отбелязва, че се е лишил от много текст в името на снимките,  за да диша това издание, да разказва чрез личните фотографии, публикувани за първи път. В тях се вижда как се променя актьорът през годините:

Книгата трябваше да бъде четивна, да отговаря на духа на Стефан Данаилов, а той на пръв поглед е един лек и усмихнат човек. Когато работиш с него разбираш, че е перфекционист, че е труден, сложен, но така са талантливите. Романът на моя живот е направен за всички нас, които го обичаме.

Предстои европейско турне на книгата. То започва на 19 май от Флоренция, следват покани от Берлин, Амстердам, Париж, Мюнхен, Хановер, Мадрид, Барселона, Будапеща, Братислава, Виена, Москва, Рим:

Не знам на кои от тези места ще дойде професорът, но на останалите ще има послание от него и изненади, добави Тошев.

Стефан Данаилов отбеляза:

Книгата е вече факт, възприема се добре от читателите, което ме радва. Тя е лесна за четене, весело четиво е, има и по-тъжни моменти, но такъв е животът на човека. Имам усещането за едно възраждане в театъра  от това, което чувам от моите студенти, които гледат спектаклите,  и от това което усещам. Аз съм създател на един от сериозните фестивали в България "Сцена на кръстопът" в Пловдив. Спектаклите, които селекционираме и каним са доста и не ни стигат датите. Докато в началото се чудехме какво ще е интересно да поканим, сега има доста голям избор. Разбира се има и недоволни и доволни, артистът иска реализация да може да работи и  да бъде признат.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна