Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Шиков спечели сребърен медал на европейското в Румъния

Джесика Иванова и Георги Шиков с бронзови медали от европейското в Лимасол
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Георги Шиков спечели сребърен медал в категория 105 кг на европейското първенство по вдигане на тежести в Букурещ,Румъния. 
Той завърши с двубой от 388 кг, а шампион с 396 кг е полякът Аркадиуш Михалски. 
Шиков, който на Европейското първенство през 2016-а година завърши 6-и, а миналата година 9-и, сега постигна най-добрия си резултат. След първите два успешни опита на 172 и 176, той опита трети на 179, но не успя. Австриецът Мартиросян явно силен в изхвърлянето, започна направо от 178 и във втория вдигна 182, за да вземе преднина. Във второто движение обаче австрийският състезател направи само един успешен опит, колкото да не бъде декласиран. 
Шиков реално нямаше как да се бори с поляка и остана на 2-а позиция, докато Михалски с 221 кг в изтласкването взе златото в движението. 
Роденият през 1993-а година в Пловдив Шиков е златен медалист от Младежките олимпийски игри в Сингапур през 2010-а година, а през 2015-а година беше един от двамата национали, които бяха с отрицателни допинг-проби при последния скандал. Преди последните две категории в първенството България все още чака първа титла от шампионата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна