Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежки дебати "Накъде отива Европа“ в Стопанската академия в Свищов

Младежки дебати под надслов „Накъде отива Европа?“ ще се проведе днес в Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов. Със студентите ще дискутират евродепутатът Георги Пирински, университетският преподавател от журналистическия факултет на Софийския университет Ралица Ковачева и Александър Генчев от финансовата катедра в Стопанската академия.

Събитието е първият от серия младежки дебати, имащи за цел да бъдат обсъдени предизвикателствата пред ЕС в средносрочен план и да представят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания за бъдещото развитие на европейския проект.
Със свищовските студенти ще бъдат обсъдени темите за излизането на Великобритания от ЕС и какви са рисковете за Европа от евентуална търговска война със САЩ. Ще бъдат коментирани и приоритетите в следващата многогодишна финансова рамка, както и ползите от разкриването на перспективи за членство в ЕС за страните от Западните Балкани. Младите хора ще представят какви промени искат да видят в Европа след изборите за Европейски парламент догодина. 
Форумът се организира от Бюрото на Европейския парламент в България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени