Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Пирински: Задълбочаващите се социални и териториални и неравенства са заплаха за функционирането на ЕС

Снимка: Архив

"Европейската комисия се бави с позицията си за многогодишната финансова рамка на ЕС, което поставя под въпрос дали до края на мандата си през май догодина Европейският парламент ще успее да приеме бюджета на общността". Това коментира евродепутатът Георги Пирински в Свищов по време на младежки дебати на тема „Накъде отива Европа?“. 

"Задълбочаващите се социални и териториални и неравенства заплашват самото функциониране на Европейския съюз", посочи пред студентите от Стопанската академия "Д. Ценов" в Свищов Пирински. 

От дунавския град започва поредицата от младежки дебати, организирани от Бюрото на Европейския парламент в България, обясни Теодор Стойчев: "Целта ни е младите хора, когато гласуват, да знаят и да могат да направят по-информиран избор за каква точно Европа гласуват".

Със студентите бяха дискутирани темите за излизането на Великобритания от Европейския съюз и перспективите за членство за страните от Западните Балкани.

Каква Европа искат след изборите свищовските студенти? 

"По справедлива Европа, в която да има закони и права за всички. По-решителна Европа, по-стойностни решения", споделиха пред "Хоризонт" младежи, които участваха в дебатите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна