Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станка Златева напусна УС на БФ Борба

Станка Златева
Снимка: БГНЕС

Общото събрание на Българската федерация по борба гласува бюджет от 2,5 млн. лв. за 2018-та година. Форумът в зала "Диана" започна с час закъснение заради липса на кворум, съобщи БГНЕС. Делегатите приеха и отчета за изминалата година. 

Управителният съвет на федерацията вече е с един член по-малко - 12. Петкратната световна и пет пъти европейска шампионка Станка Златева е подала молба за оттегляне и не е присъствала на нито едно заседание до момента. Събрането уважи решението й, а на нейно място не бе избран друг член.

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов вече направи една година от встъпването си в длъжност. Самият той окачестви, като "спорна" тази година. "Имахме много силно европейско първенство, но на световното не успяхме до край да реализираме възможностите си - заяви той. - Започваме да пробваме нови модели на подготовка и да отсяваме, кое е най-доброто за нас. В навечерието на европейското получихме и нови тренировъчни уреди на "Суплес" и се надявам да бъдем конкурентни на световния елит".

В момента националите ни са на заключителни лагери на първенството на континента, което е в края на месеца в Каспийск (Русия). Все още треньорските щабове не са обявили съставите, но първенството ще пропусне световният и европейски шампион за 2013-а в класическия стил Иво Ангелов. Тимът в свободния стил е на лагер в Тетевен, класиците са на "Диана" до 8 април, а жените - на "Герена". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна