Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ решили за изтегляне от Сирия, скоро щели да го обявят

Директорът на Националното разузнаване Дан Коутс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ са стигнали до решение за изтегляне на военните си от Сирия, съобщи US разузнавач №1, като добави, че предстои това да бъде обявено, предаде агенция Франс прес.

Директорът на Националното разузнаване Дан Коутс каза, че президентът Доналд Тръмп е взел участие във „важната дискусия“ в Беля дом във вторник с екипа си по националната сигурност за американските ангажименти в Сирия.

„Ще има изявление скоро, свързано с взетото решение“, каза Коутс на закуска с репортери, отговарящи за отбранителни въпроси.

Според източник на Ройтерс Тръмп не одобрил график за изтегляне на срещата във вторник, но настоял това да стане сравнително скоро.

Президентът Тръмп заяви във вторник, че иска американските войници на излязат от Сирия, въпреки че висши американски представители подчертаха необходимостта от оставането им.

САЩ водят битка срещу джихадистката „Ислямска държава“, като в Сирия нанасяха въздушни удари и разположиха около 2000 военни, действащи основно като съветници на кюрдско-арабския алианс Сирийски демократични сили.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна