Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова ще отчете резултатите от кампанията "Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“

Снимка: пресцентър на омбудсмана

Омбудсманът Мая Манолова ще отчете резултатите от третото издание на кампанията под нейн патронаж "Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Инициативата набира парични средства и храни за пенсионерите, които няма да получат великденски надбавки. 

Манолова и 50 деца от неделното училище към храм "Рождество Христово“ в столичния квартал "Младост" ще спазят традицията, боядисвайки 500 яйца на Велики четвъртък. 

"Мисля, че кампанията "Великден за всеки" прави именно това – да събуди доброто у българина, да му подскаже, че може да направи добро и празникът наистина да бъде празник и за най-бедните хора в България".

Събраните парични средства от "Великден за всеки" ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще могат да пазаруват в пет хиляди магазина в цялата страна. Възрастните хора вече могат да получават ваучерите си със своите пенсии в централните пощенски клонове по места, а от тази седмица със съдействието на социалния патронаж по общини започна и раздаването на събраните хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна