Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиан Севинг е новият главен изпълнителен директор на Дойче банк

Кристиан Севинг - новият шеф на Дойче банк.
Снимка: Ройтерс

47-годишният Кристиан Севинг е новият главен изпълнителен директор на най-голямата германска търговска банка Дойче банк. Севинг беше един от вицепрезидентите на банката и работи в нея вече 25 години.

Германецът поема поста от подалия предсрочно оставка британец Джон Крайън (57 г.). По време на управлението на Крайън базираната във Франкфурт банка регистрира три поредни години загуби.

Смяната на ръководството на банката беше обявена след спешна среща, която приключи в неделя вечерта. След промяната в ръководството акциите й нараснаха с над 3% на борсата във Франкфурт.

От дни се носеха слухове, че Крайън ще бъде отстранен на фона на нарастващото недоволство от продължаващите загуби на банката, въпреки че договорът му бе до 2020 година.

През близо трите години на управление Крайън не успя да съживи някога процъфтяващия бизнес на Дойче банк в търговия с ценни книжа.

През февруари банката отчете загуби от 500 млн. евро за 2017 г. Това последва загуби от 6,8 млрд. евро през 2015 г. и 1,4 млрд. евро през 2016 г., посочва Би Би Си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна