Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп: Доволен съм от характера на моя отбор

Юрген Клоп аплодира своите играчи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на “Ливърпул“ Юрген Клоп заяви след снощната победа с 2:1 над „Манчестър Сити“ в Шампионската лига, че не е напълно доволен от играта на своите футболисти.

"Мачът беше доста труден, особено стана такъв след ранния допуснат гол в първите минути. Ние просто им подарихме това попадение. Въпреки че аз очаквах това от „Сити“ - да се впуснат напред стремглаво от първата секунда. От „Манчестър Сити“ рискуваха и тръгнаха напред с огромни сили. Можеха да вкарат два-три гола до почивката още. Ако трябва да бъда честен, не съм особено доволен от действията на моите играчи през цялото първо полувреме“, призна германският специалист.

Според Клоп положителното било реакцията на тима още до края на първата част.

"Наистина ми хареса реакцията на моите играчи. Хосеп Гуардиола напълно рискува в този мач и ако трябва да бъда честен, това е правилното действие, макар да е лесно да го кажа точно аз и то след мача. Последната ситуация преди почивката го доказва- в нея Сити можеха да карат два гола. Доволен съм от нашия отбор не толкова от играта, но от характера, манталитета, който демонстрирахме и от това, че наистина се бихме за този резултат. Ясно е, че не беше най-добрият ни мач като ниво на футбола, но се защитавахме правилно и в крайна сметка напълно заслужено продължаваме в следващия етап от Шампионската лига“, завърши Юрген Клоп.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна