Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола изгонен заради спор за отменения гол

Гуардиола не може да повярва, че голът на Сане не е признат
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хосеп Гуардиола обясни защо съдията го е отстранил на почивката по време на втората четвъртфинална среща от Шампионската лига между „Манчестър Сити“ и „Ливърпул“. „Сити“, които са близо до титлата в Англия, отстъпиха с 1:2 и това не само е второ поражение от този съперник, но и общо трето подред.

В края на първото полувреме Гуардиола остана крайно недоволен, че е отменен гол на Лерой Сане заради отсъдена засада. В този момент резултатът можеше да бъде 2:0 за „Сити“.

"Казах на съдията, че голът беше напълно редовен. Затова ме отстраниха. Разбира се, че при резултат 2:0 играта можеше да се развие по друг начин. В Шампионската лига класата на отборите е много изравнена, затова решенията на съдиите имат огромно значение. Така че сега ние трябва да започнем напълно на чисто през следващия сезон“, заяви спецалистът.

"За мене поражението дойде от факта, че когато стана 1:1 отборът разбираше колко е трудно след това да се преодолее този пасив. Предстои ни да анализираме мач след мач какво се случи, както и загубата от „Манчестър Юнайтед“ в първенството“, призна испанецът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна