Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Девствената проститутка" е по-добра от всичките ми филми накуп

Николай Волев
Снимка: личен архив

Създателят на култовите  филми "Да обичаш на инат", "Маргарит и Маргарита" и "Двойникът" - режисьорът Николай Волев ще гостува тази вечер в Пловдив в "Лъки Дом на киното". 

Заедно с него идва и актрисата Аня Пенчева, която участва във филма заедно с Деян Донков. Режисьорът ще представи и автобиографичната си книга "Девствената проститутка", за която твърди, че е по-добра от всичките му филми взети заедно.

В историите на живота му, които разказва, са  известни личности като Тодор Колев, Васил Михайлов, Йорданка Кузманова, Вежди Рашидов, съпругата на Илия Павлов - Дарина и много други, в които той е откровен до краен предел, дори до пикантност.

Филмът „Извън пътя” разказва историята на успешен в миналото драматург, изгубил творческото си вдъхновение и тръпката от брака. Стефан, в чиято роля е Деян Донков, често броди с джипа си сред красотата на българските планини и по време на един от преходите си 55-годишният творец среща 19-годишната Салия – за нея, след кастинг, е избрана внучката на ромската поетеса Салия Ибрахим, която носи нейното име. Платоничната им връзка се движи по ръба на бръснача и причинява дълбоко страдание на дългогодишната предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия, в чиято роля е Аня Пенчева. 
Срещат започва в 18.30ч. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна