Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на ЧЕЗ

Жельо Бойчев
Снимка: БГНЕС

Резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на българските активи на ЧЕЗ ще представи в Народното събрание нейният председател Жельо Бойчев.

Той припомни какви бяха очакванията от временната комисия за ЧЕЗ:

„Единият основен елемент е раздържавяването и приватизацията на електроразпределителните дружества и втората основна тема е тази евентуална сделка с активите на ЧЕЗ. Там се опитваме да установим всичко като информация относно лицата, които имат отношение към произхода на евентуалното финансиране на тази сделка“.

Намериха ли отговори някои от въпросите:

„Имахме въпрос относно позицията на държавата. Министър Горанов представи новата позиция на правителството, която не включва вече намеса и участие в сделката, така че този въпрос, поне на този етап, е изчистен. Има въпроси, свързани с финансирането на тази сделка. Изпратили сме писма до банките, които се коментираха. Чакаме отговор от тях. Частично този въпрос също ще получи отговор“.

Това, което предстои, е събраната информация да бъде обобщена и още:

„КНСБ и КТ „Подкрепа“ искат да бъдат обсъдени евентуалната сделка и социалните измерения, бъдещето на компанията и нейното развитие, както и ценовата политика в сектора“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна