Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички финали на европейското по художествена гимнастика ще са в неделя

Снимка: UEG

Надпреварата за абсолютната европейска титла при жените, както и всички финали на европейското първенство по художествена гимнастика ще се проведат в неделя, а в петък и събота ще се състоят на квалификациите и отборната надпревара. Промяната беше направена след като техническият комитет на европейския съюз по гимнастика (UEG), ръководен от трикратната световна шампионка Мария Петрова финализира графика на състезанията за 34-тия шампионат на Стария континент, който ще се проведе в испанския град Гуадалахара от 1 до 3 юни.

Жребият за европейското първенство отреди:

ДЕВОЙКИ ОТБОРНО: 39 отбора, разделени в три потока.

България е в поток "С" с номер 34. В нашия поток са отборите на Израел и Азербайджан, Русия и Украйна са в поток "А", Италия и Беларус са в поток "В". Девойките и ансамблите ще решат отборното класиране, девойките ще имат финали и на уредите.

АНСАМБЛИ: 22 ансамбъла, България е с номер 20

Ще има шампион в многобоя при ансамблите, финали на уредите, а заедно с девойките ансамблите ще оформят отборното класиране

ЖЕНИ ИНДИВИДУАЛНО:

Българските са в поток "А" с номера 4 и 9, където ще играят и двете представителки на Русия, Беларус и по една гимнастичка от Израел, Италия и Украйна. Жените ще имат само индивидуален многобой. Няма да има финали на уредите при тях.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна