Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" разби "Пирин" в голов екшън

Галин Иванов
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Славия" победи като гост състава на "Пирин" с 5:2 в среща от 29-ия кръг на Първа футболна лига - втора осмица, група "А". Двубоят в Благоевград предложи седем гола и напрежение до последните минути. Резултатът беше 2:2 в 90-ата минута, но "белите" отбелязаха три попадения в добавеното време и стигнаха до убедителния успех.
Само едно попадение беше отбелязано през първите 24 минути. "Славия" поведе в резултата с гол от дузпа на Ивайло Димитров. Нарушението беше отсъдено заради фаул на Манол Чапов срещу Цветелин Чунчуков.
В 35-ата минута пък попадение на Иван Минчев от "Славия" беше отменено правилно заради засада.
Домакините изравниха малко след началото на второто полувреме. Преслав Йорданов падна в наказателното поле и съдията Драганов посочи бялата точка. Конър Хендерсън беше точен за 1:1.
Само седем минути по-късно Галин Иванов отново изведе "Славия" напред в резултата с красив удар.
Домакините стигнаха втори път до равенството, след като пет минути преди края на редовното време Флорент Боджажд беше оставен непокрит в наказателното поле и направи 2:2.
В даденото от съдията продължение заради гостите стигнаха до три попадения. В 91-ата минута Андреа Христов с глава отново изведе гостите напред в резултата. Секунди след това резервата Наско Милев беше точен, а в 95-ата минута след контраатака Ивайло Димитров с второто си попадение в мача оформи крайния резултат 5:2 за "Славия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна