Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасан Рохани: Иран ще продължи да подкрепя Сирия

Башар Асад по-твърдо решен от всякога да се бори с тероризма в Сирия

Аятолах Али Хаменей: Атаката на САЩ, Франция и Великобритания срещу Сирия е престъпление

| обновено на 14.04.18 в 14:07
Башар Асад
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В телефонен разговор с иранския президент Хасан Рохани, сирийският президент Башар Асад е заявил, че е по-твърдо решен от всякога да се бори с тероризма в Сирия след ракетните нападения тази нощ на САЩ, Великобритания и Франция срещу сирийски военни обекти, предаде Франс прес.

"Тази агресия само засилва решителността на Сирия да продължи да се бори и да смаже тероризма във всяко кътче на територията", заявил Асад според съобщение на сирийското президентство.

Рохани е уверил Асад, че Иран ще продължи да подкрепя Сирия и предупредил, че ракетните удари срещу Сирия ще доведат до разрушения в Близкия изток, съобщи иранската агенция Тасним.

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей заяви, че атаката на САЩ, Франция и Великобритания срещу Сирия е престъпление и че с нея няма да се постигне нищо.

"Американският президент, британският премиер и френският президент са престъпници", каза още Хаменей в реч, цитирана от иранската телевизия.

Междувременно от руското министерство на отбраната съобщиха, че сирийската противовъздушна отбрана е свалила 71 от 103 ракети, пуснати от силите на САЩ, Великобритания и Франция.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна