Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрители в болница след инцидент на рали в Шумен

| обновено на 16.04.18 в 00:41
Инцидентът стана по време на третия манш от планинското рали „Мемориал Валерий Великов“.
Снимка: Архив БНР

Петима са пострадалите при инцидента на ралито в Шумен, при който състезателен автомобил "БМВ", пилотиран от Николай Георгиев, се вряза в публиката на планинското рали „Мемориал Валерий Великов“ в района на Шумен. В болницата в Шумен са закарани шестима души - две жени и четирима мъже, като едната от жените си е тръгнала от лечебното заведение. Останалите пострадали се с различни травми, но без опасност за живота.

Състезанието беше прекратено. Образувано е досъдебно производство за инцидента.

Двама души са със счупени крака, един е с фрактура на опашната кост, а при едно момиче има съмнения за фрактура на таза. Други двама пострадали са с различни контузии, раните им се обработват. Към момента няма опасност за живота на нито един от пациентите, уточни д-р Атанас Атанасов -директор на лечебното заведение.

Инцидентът стана по време на третия манш от „Мемориал Валерий Великов“. Според очевидци пилотът Николай Георгиев с лек автомобил БМВ изгубил контрол над автомобила и се врязал в публиката в район, в който няма предпазни мантинели. 

"Видях как хвърчат хора. Занесе се самото БМВ, две завъртания направи, удари хората, аз видях един да лежи, той не беше в съзнание."
"Имаше доста пострадали. Нямаше мантинела там."

Четири линейки бяха изпратени на място.

Шумен е домакин на 19-ото издание на автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“. Автомобилното състезание е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна