Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Локомотив“ (Пловдив) се класира за плейофите за Лига Европа

„Локомотив“ (Пловдив) се класира за плейофите за Лига Европа
Снимка: Спортал

Отборът на „Локомотив“ (Пд) измъкна победа с 1:0 над „Етър“ в среща от 29-ия кръг на група „Б“ от втората осмица на Първа лига по футбол и се класира за плейофите за Лига Европа. Двубоят започна равностойно, като съперниците предложиха открит футбол. В 12-ата минута Парвиз Умарбаев от домакините центрира от фаул, но Веселин Марчев не стигна до топката. Пет минути по-късно вратарят на „черно-белите“ Илко Пиргов изби топката след изстрел на Аласана Мане от пряк свободен удар. В 24-ата минута Анте Аралица отправи изстрел с глава, но Денис Гргич спаси.

Играчите на „Етър“ отговориха с опасна атака в 37-ата минута, при която Даниел Младенов стреля, но Илко Пиргов хвана топката. Георги Сърбов пробва късмета си от пряк свободен удар в 42-ата минута, но не уцели вратата на съперника. Секунди преди почивката Димо Бакалов излезе на удобна позиция, но отправи неточен удар. Домакините започнаха по-активно второто полувреме и бързо стигнаха до гола. В 53-ата минута Анте Аралица центрира към  Димо Бакалов, който засече топката във вратата на съперника за 1:0.

В 66-ата минута  Аласане Мане отправи неточен удар към вратата на „черно-белите“. Съотборникът му Георги Пашов излезе на удобна позиция малко преди края след изпълнения на пряк свободен удар, но стреля в тялото на Стивън Езе и топката излезе в корнер. Останаха съмнения, че топката е срещнала ръката на защитника на „смърфовете“, но съдията прецени, че няма основания да отсъди дузпа в полза на „Етър“. С победата Локомотив събра 36 точки, докато „Етър“ е с 24 три кръга преди края на втората фаза на шампионата.

В друг мач от групата "Дунав" загуби в Русе от "Септември" с 0:2.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна