Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сирия и Западните Балкани във фокуса на Съвета "Външни работи" в Люксембург

Екатерина Захариева ще информира колегите си за хода на подготовката на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София

Снимка: МВнР

Сирия и Западните Балкани ще бъдат във фокуса на Съвета "Външни работи", който ще се проведе днес в Люксембург. В него ще участва вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Първите дипломати на Европейския съюз ще обсъдят ситуацията в Сирия в контекста на последните събития в страната и подготовката за конференция за Сирия и региона, която ще се проведе на 24-ти и 25-и април в Брюксел. Очаква се Съветът да приеме заключения по темата.

Също във връзка с последните събития министрите ще дискутират отношенията ЕС - Русия. В дневния ред на Съвета е включена и темата за Западните Балкани.

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще информира колегите си за хода на подготовката на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София на 17-и май.

Първите дипломати на 28-те ще проведат и дискусия за ситуацията в Иран, включително по споразумението за ядрената му програма.

Министрите ще обменят мнения и за бъдещето на инструментите за външна дейност в следващата Многогодишна финансова рамка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна