Eмисия новини
от 07.00 часа

България подкрепя начало на преговори за присъединяване на Босна и Херцеговина, Македония и Грузия към НАТО

Министърът на външните работи Екатерина Захариева, която участва в днешното заседание на външните министри от НАТО в Брюксел, съобщи, че на срещата на върха на Алианса през юли ще се обсъжда въпросът за членството на Босна и Херцеговина:

"Това е много важен знак, защото и политиката, и всеки потвърждава, и съм убедена, че това ще се случи – политиката на отворените врати. Остава най-вероятно въпросът дали ще се активизира планът за членство по отношение на Република Босна и Херцеговина и може би този дебат ще остане за лидерите, тоест като финално решение, но Република България подкрепя и счита, че е дошъл моментът да се активизира този план. Същото е за Република Македония, и за Грузия. Това е важно за стабилността и сигурността на нашия регион", коментира министър Захариева.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.