Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Златна точка“ раздели Митко Джорджев от медал в Атина

Снимка: Sportsl

„Златна точка“ раздели Митко Джорджев от медал в категория 68 килограма на турнира по таекуондо, олимпийска версия от веригата „Президентска купа“ в Атина. В решаващата среща за отличието, в трите рунда, Джорджев и испанеца Хавиер Перес си отбелязаха по 3 точки, което вкара мача в четвърти рунд.

Според правилника победител в мача е този състезател, който в допълнителната минута успее да отбележи точка. В тази среща това направи Перес, който спечели с 3:0. Загубата на този двубой лиши Джорджев и от спечелването на втора квота в категория 68 килограма за европейското първенство, което след две седмици ще се проведе в Казан (Русия).

Мал шанс днес имаше и Калоян Делков в категория 53 килограма при кадетите. Състезателят на СК „Ахил“ също пропусна да спечели медал, след като в четвъртфиналите отстъпи пред представителят на домакините Рафаел Папас с 31:33 точки.

Третият ни представител днес Георги Стоянов – категория 68 килограма при мъжете отпадна още в първия кръг, след загуба от Борис Краснов (Русия).

До края на състезанието България има още 7 участника. Утре на дожанга излизат Радина Борисова (55 килограма)и Борислава Борисова (51 килограма), а в неделя София Тончева (47 килограма), Илиана Иванова (59 килограма), Димитър Кобаков, Калоян Бинев (63 килограма) и Александър Джорджев (59 килограма). С последните двама са свързани и надеждите ни за медал.

„След световното в Тунис започнахме усилени тренировки за този турнир. Мисля, че сме добре подготвени и се надявам да покажем това което можем. В моята категория има 72 състезателя, познавам състезателят от Труция, който ме победи със „златна точка“ на световното в Тунис и един грък, който пък ме победи на София оупън пак с една точка, така че имам да си връщам“, заяви Александър Джорджев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна