Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още три сребърни медала за българските състезатели от световните игри по таекуондо в Родос

4
Снимка: БФ Таекуондо

Още три медала спечелиха българските състезатели на световни плажни игри по таекуондо, които се провеждоха на гръцкия остров Родос. Във финалните серии на дисциплината „пумсе“ на крачка от титлата, сребърно отличие, извоюва Христо Върбанов в категорията индивидуално (мъже). 

Примерът на старши треньорът на държавният ни тим последваха неговите възпитанички в категория тройки при девойките - Калина Боянова, Симона Григорова и Милица Петрова. Третото сребро донесоха състезателите ни в категория тройки при мъжете –Христо Върбанов,  Бисер Христов и Румен Димитров.

Отличията си призьорите ни получиха лично от президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев. Първият вицепрезидент на европейския таекуондо съюз изгледа финалите на надпреварата в компанията на президента на световната федерация д-р Чо.

Заедно с двата бронзови медала от първия ден,  равносметката за България от световните плажни игри е 5 отличия. Така българските таекуондисти подобриха миналогодишния рекорд по спечелени медали от световни и европейски първенства и категорично доказаха, че  таекуондото е  най-бързо развиващият се спорт у нас.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна