Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кешерю на гол от рекорд, подкрепи Каранга

Клаудиу Кешерю
Снимка: БГНЕС

Клаудиу Кешерю отбеляза един от головете за "Лудогорец" за убедителната победа с 3:0 при гостуването на "Верея" в Стара Загора и се доближи само на попадение от историческо постижение. Румънският нападател има вече 62 гола в Първа лига и е само на гол зад своя съотборник Марселиньо. Бразилецът все още е най-резултатният чужденец в историята на родния елит.

Клаудиу Кешерю изрази подкрепата си към звездата на ЦСКА - София Фернандо Каранга, който изживява тежък момент след загубата на майка си, но въпреки това игра в дербито срещу Левски (2:2) в полуфиналния реванш за Купата на България и се контузи.

"Искам да изразя подкрепата си към Фернандо Каранга. Разбрах за загубата на майка му и за контузията, която е получил. Пожелавам му максимално бързо да преодолее загубата и да се завърне на терена. Той е борец”, каза джентълменски румънецът. Кешерю има 25 гола и един повече от Каранга, който заради травмата си няма възможност да се бори за голмайсторския приз.

“Дойдохме и искахме да вкараме максимално бързо, за да бъдем по-спокойни от самото начало. Направихме няколко отлични атаки, но не вкарахме, след което ни стана по-трудно. След почивката обаче започнахме още по-офанзивно и вкарахме попадение. Това бе напълно в реда на нещата, тъй като съперникът нямаше положение. Когато говорим за 13 точки разлика, е трудно да се говори, че някой я е очаквал”, коментира Кешерю победата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени