Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест нерегламентирни сметища бяха премахнати при пролетното почистване в Перник

| обновено на 28.04.18 в 17:18
Снимка: БГНЕС

Шест нерегламентирни сметища бяха премахнати при проведеното днес пролетното почистване в Перник, съобщиха от общинския пресцентър. Извозени са 233 тона боклук. 

В акцията са се включили фирми и граждани, както и всички служители на общинската администрация. Почистени са районите на Западен парк, хижа „Славей” и крепостта на Кракра. Сред най-активните доброволци са били учениците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев”.  9- годишно момче също е участвало в кампанията. Заедно с чиновниците от общината, то е чистило в района на крепостта.

За 10-а година Общинската администрация в Златоград, начело с кмета Мирослав Янчев, правят пролетно почистване в града. Така градът се готви да посрещне стотици хиляди гости за Празника на чевермето, който ще се проведе следващата седмицата. 
В продължение на няколко дни през седмицата 60 човека от общинската администрация се включиха в почистването и разкрасяването на града, каза кмета Мирослав Янчев:

"Предимно бурените, които са излезли покрай тротоари и бордюри, окопаването на дръвчетата, варосването, както виждате сега в момента варосваме дръвчета, засаждане на цветя. Нещо, което всички го приемат присърце, за да може утре да се радваме заедно на красотите. Защото, ако не ние, кой да се грижи за тях. Имаме работници, които са назначени само за такава дейност - специализирани работници, но те са крайно недостатъчни за да изглежда един град по-чист, по-светъл и затова администрацията, няколко седмици в месец април излизаме. Всички сме си подчинили действията на четри думички - да е светло, да е спокойно, да е чисто. От няколко години виждаме бизнеса как си подържат прилежащите терени около тях. Вече виждам, без да се напъваме, без да правим такива кампании, бизнеса излиза, чисти подрежда си".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна