Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Троян задържа двама души за кражба на ферма за криптовалута

Снимка: pixabay.com

Полицията в Троян разкри за първи път у нас кражба на ферма за криптовалута. 23 мощни компютърни конфигурации са откраднати от частен имот в село Черни Осъм. 

За престъплението са задържани двама мъже от Русе, като на единия е наложена постоянна мярка за неотклонение, а другият е пуснат под домашен арест.


Сигналът за кражбата е подаден от собственика на фермата, български гражданин, който живее във Великобритания и от там е управлявал сървърите чрез интернет-връзка - съобщи директорът на ОД на МВР в Ловеч старши комисар Милен Маринов: 

 "Забелязват, че връзката прекъсва и ни уведомяват нас. Ние успяхме да локализираме лица и моторни-превозни средства, които са имали съпричастност към извършването на тая кражба." 


Полицейското разследване е установило, че открадните компютри за производство на различни видове криптовалута работят в Русе и региона. Компютрите са иззети като веществени доказателства, приобщени към делото  и ще бъдат върнати на собственика след като приключат всички мероприятия по досъдебното производство. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна