Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова: Достъпността до обектите на културно-историческото ни наследство са задължителни за развитието на туризма

Снимка: БТА

Добрата инфраструктура и достъпността до обектите на културно-историческото ни наследство са задължителни за развитието на туризма. Това каза ресорният министър Николина Ангелкова по повод продължаващите  опити за противопоставяне на археологическите разкопки край село Покровник  и  изграждането  на автомагистрала „Струма“. 

За съдбата на разкритото до момента при спасителните археологически  проучвания, най-тежката дума ще бъде на специалистите, каза министърът на туризма:

"Аз не съм компетентна по този въпрос и разчитам наистина на специалистите, които най-добре могат да преценят какво сега да се прави с тези находки които се откриват, как да се консервират, как да се представят." 

Имаме стотици прекрасни  обекти, представящи древната история на България, която  все още няма как да покажем на туристите, защото няма път до тях, допълни Ангелкова и беше категорична,  че АМ „Струма“ е  особено важна и за туризма:

"Това, което е изключително важно за да се развива туризма в целия регион е, че трябва да имаме инфраструктура. Магистралата трябва да я има и смятам че, именно тук не трябва да се покаже баланса и мъдростта на обществото, да се намери този баланс."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна