Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската група "Екуинокс“ остана на 14-о място на "Евровизия"

Победителка е Нета Барзилай от Израел, която представи песента "Играчка"

Equinox
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Късно снощи в „Алтис Арена“ в столицата на Португалия - Лисабон приключи 63-тото издание на конкурса за песен на „Евровизия“. Големият победител е 25-годишната Нета от Израел, българската група „Екуинокс“ остана на 14-о място.


Нета Барзилай представи Израел с песента „Тоy“- "Играчка". Тя е написана и продуцирана от Став Бегер заедно с един от най- известните израелски хитмейкъри - Дорон Медали. Резултатът от 529 точки осигури домакинството на Израел догодина в песенния конкурс на „Евровизия“, който страната печели за четвърти път. По повод песента „Играчка“, Нета сподели: „Не трябваше да отправям послание, а просто да бъда себе си, независимо какви са размерите ми, как се движа, как изглежда косата ми, какъв е гласът ми, нестандартна съм и слушам само себе си как да създавам музика.“ – призна Нета, след победата на „Евровизия 2018“. 

На второто място е Елени Фурейра от Кипър с песента „Фуего“- Огън, а на третото място вотът на международното жури и зрителите в съотношение 50 на 50 процента постави песента на Австрия „Nobody but you“- Никой освен теб“, изпълнена от Сизър Сампсън.


Нета Барзилай
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна