Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панчарево и Кокаляне настояват за изграждане на канализация и подобряване на пътната инфраструктура

В знак на протест по-рано днес гражданите от района блокираха за кратко Самоковско шосе

Снимка: БГНЕС

Жители на софийските села Панчарево и Кокаляне блокираха за кратко Самоковско шосе, недоволни от лоша инфраструктура и липса на канализация в района.

С призива „Писна ни да живеем в кал и мизерия“, жителите на Панчарево и Кокаляне дадоха гласност на проблемите в района: "Липса на канализация, лоша инфраструктура, лоши пътища.  Питейната вода е под всякаква критика - много е замърсена,  тази вода не става за пиене. Имаме проблеми с тока, със сметоизвозването.  Безотговорно отношение на управляващите, на кмета на район "Панчарево".
Според кмета на район "Панчарево" Димитър Сичанов липсата на канализация е основният проблем, който може да бъде решен, едва след изработването на регионалното прединвестиционно проучване за цяла София, което ще бъде готово до края на годината: 
"След което трябва  вече да се прецени каква е ситуацията в територията на София - къде са зоните, които са най-проблемни, за да се възложат проекти и след това да се намерят и пари за финансиране. То не зависи от районната администрация", обясни кметът.  
Сичанов допълни, че голямото застрояване в района изисква постоянна поддръжка на инфраструктурата. Кметът не приема упреците в бездействие, отправени от жителите:  

"Направихме велоалея - осветена е, направихме и тротоари, поддържаме в добро състояние Самоковско шосе, транспортът бих казал, че е редовен, поддържаме зелени площи".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна