Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бебеландия в НБ "Иван Вазов"

Проектът "Бебеландия в Библиотеката" продължава с втори етап на форума.  

Лекция  на тема „Книгата като игра“ ще изнесе  в Народна библиотека „Иван Вазов“ Капка Кънева. Тя е илюстратор на детски книги и университетски преподавател. Като част от фестивала „Младият Пловдив чете“ тя ще се срещне и с ученици  от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Капка Кънева завършва Художествената гимназия и Националната художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“. През 2006 г. печели конкурс за престой и работа в Cite Internationale des Arts, Париж, а през 2008 г. защитава доктората си, посветен на нетрадиционните издания за деца. Работи в областта на илюстрацията, книжния и графичен дизайн, хартиената пластика и колажа. Интересува се от аспектите на книгата като пространствен обект. Нейни творби са притежание на НХГ, галерии и частни колекции в България, Франция, Германия, Норвегия, Гърция, САЩ и др.

Проектът "Бебеландия в Библиотеката" е абсолютно иновативен и е първият в  България, насочен към създаване на навици,  развитие и стимулиране на  ранното детско четене за възраст от 0 до 6 години, чрез най-различни  методи и подходи. Освен децата целевите групи включват родители, учители в детски градини и детски центрове, библиотекари, граждани. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна