Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Етър“ по-близо до спасението от „Дунав“

„Етър“ по-близо до спасението от „Дунав“
Снимка: Спортал

Отборът на „Етър“ (Велико Търново) победи „Дунав“ (Русе) с 2:0 в първия плейофен мач за оставане в Първа лига по футбол. Мачът премина с много нерви, реферът отмени редовен гол за домакините и показа 3 червени картона.

Първото полувреме премина без особени опасности за гол до 41-та минута, когато спорно съдийско решение остави резултата равен до почивката. Аласана Мане центрира от ъглов удар и Самб Бадара засече топката с глава, а тя попадна в непокрития пред вратата Ерик Почански. Той я вкара в мрежата на гостите от Русе, но след дълго колебание страничният съдия прецени, че при паса на Бадара е имало засада.

„Етър“ взе своето през второто полувреме. В 54-та минута центриране от лявото крило попадна в краката на непокрития в наказателното поле Даниел Младенов и той се разписа от воле, изпращайки топката в далечната греда и мрежата на русенци. В 75-та минута пък Георги Сърмов ритна топката балонно към наказателното поле на „Дунав“, а Георги Пашов изскочи зад защитата и вкара за 2:0 в полза на „Етър“.

Реваншът е в понеделник в Русе. Победителят от тази двойка ще играе с „Пирин" (Благоевград) или „Витоша“ (Бистрица) за място в Първа лига догодина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна