Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на основната опозиционна партия в Гърция "Нова демокрация" Кирякос Мицотакис и бившият външен министър на страната Евангелос Вениземос отхвърлят "Република Илинденска Македония" като възможно име за решаването на спора със Скопие, пише гръцкият Катимерини. Според Мицотакис Илинден е исторически и пряко свързан с опитите да се създаде македонска нация, включваща Солун и Егейско море. На свой ред Венизелос заяви, че името е "въплъщение на иредентизма", допълва вестникът. 
Британският Гардиън съобщава, че ако венецуелският президент Николас Мадуро спечели нов мандат на изборите в неделя, много венецуелци имат намерение да емигрират. Страната е съсипана от хиперинфлацията, непрекъснатия недостиг на основни хранителни продукти и лекарства, нарастващия брой на убийствата и една от най-тежките мигрантски кризи в съвременната история на Латинска Америка, отбелязва Гардиън
Водеща тема за британските издания  е кралската сватба на принц Хари и американската актриса и фотомодел Меган Маркъл.  Таймс пише, че принц Чарлз ще има ключова роля в предстоящото събитие, като ще съпроводи до олтара бъдещата булка, тъй като бащата й няма да може да присъства на сватбата по здравословни причини.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени