Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марк Маркес с победа на легендарната писта „Льо Ман“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си шампион в Мото GP Марк Маркес спечели състезанието за Голямата награда на Франция в състезание, кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. С успеха си Маркес увеличи и преднината си в генералното класиране, като по този начин настъпва към нова титла.

Испанският състезател на „Хонда“ спечели едва за втори път победата на „Льо Ман“, където през миналата година се отказа от участие, а през 2016-а остана чак на 13-о място. Другата му победа е през 2014-а година.

На финала той вдигна машината си на задна гума, след което се потупа доволно с юмрук в гърдите си и отиде да се радва заедно с феновете.

Второто място остана за италианеца Данило Петручи с „Дукати“. Друг италианец- ветеранът Валентино Роси остана на 3-ата позиция. 39-годишната легенда отново показа, че знае как да излиза от трудни ситуации и успя да се качи на подиума, след като започна от 9-о място на стартовата решетка.

Фаворитът на домакините Йоан Зарко, както и Андреа Довициозо, бяха в групата състезатели, които слязоха от моторите си в първите четири обиколки, заради катастрофа.

Маркес води в генералното класиране с 95 точки от 5 старта, пред Зарко с 58. Третото място е за испанецът Маверик Винялес от „Ямаха“ с 50.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна