Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24 май - празника на българската просвета и култура, в сградата на Европейската комисия

Снимка: ec.europa.eu

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел, министърът на образованието Красимир Вълчев, представители на Министерството на културата и Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" ще отбележат 24 май - празника на българската просвета и култура, в сградата на Европейската комисия.

Като почетни гости са поканени председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет Доналд Туск и премиерът Бойко Борисов. Сред гостите ще бъдат министри на държавите-членки по образование и култура, посланици, евродепутати, български служители в европейските институции и българската общност в Брюксел. 

Тържественото отбелязване на празника включва още няколко прояви -  организираната от образователното министерство и български евродепутати среща-дискусия в библиотеката на Европейския парламент на писатели и преводачи под надслов „Многоезичието - Обединени в разнообразието“, изложба на старопечатни книги и ръкописи и тематична 3D визуализация, посветена на 24-ти май.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени