Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите обсъждат промени в Кодекса за социално осигуряване

Парламентарният контрол се провежда в сряда, защото на 25 май, петък, депутатите почиват

Снимка: архив
С обсъждане на второ четене на промени в Кодекса за социално осигуряване започват своята работа народните представители. Промените предвиждат равнопоставеност на лицата, постъпващи на работа в друга държава от Европейския съюз. Предвиден е 6-месечен максимален срок, в който работодателите да започнат да осигуряват във фонд за доброволно пенсионно осигуряване новопостъпилите служители.
Работодателите и пенсионно-осигурителните дружества ще бъдат задължени да предоставят ясна писмена информация в разумни срокове за условията за придобиване на допълнителни пенсионни права, както и за размера на полагащите се средства на наследниците на починало осигурено лице или на самия пенсионер.

Парламентарният контрол ще започне с разисквания по питане на народните представители от БСП Антон Кутев и Михаил Христов към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков относно политиката за интеграция на хората с увреждания.

Трима министри ще отговарят на въпроси на депутати - на околната среда и водите Нено Димов, на земеделието Румен Порожанов и на регионалното развитие Николай Нанков.

Парламентарният контрол се провежда в сряда, защото на 25 май, петък, народните представители почиват.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени