Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Москва започва ежегодният фолклорен фестивал на Еврорадио

БНР участва с Квартет "Българка Джуниър", които ще представят народни песни от всички фолклорни области у нас в класически обработки

euroradio

В Москва започва ежегодният фолклорен фестивал на Еврорадио. 
Българското национално радио участва  в тазгодишния  фолклорен фестивал на Европейския съюз за радио и телевизия с квартет "Българка Джуниър" - Христина Анастасова, Елена Беделева, Фанка Койнарова и Тонка Колева в съпровод на Темелко Иванов и Ивелин Божанов ще представят народни песни от всички краища на България в аранжименти на композитори класици като Николай Кауфман, Стефан Мутафчиев, Красимир Кюркчийски. 
Концертът на българските музиканти е утре в телевизионната кула "Останкино", където се провежда фестивалът. Той ще продължи до 29 май. Домакин на събитието тази година е руското радио "Орфей". 
Всички записи на 16-те групи, представителки на страните от Еврорадио, ще бъдат предоставени за излъчване на 73 радиостанции от 56 държави, които са част от Европейския съюз за радио и телевизия. 

Фолклорният фестивал на Еврорадио е второто по значимост събитие  на Европейския съюз за радио и телевизия след песенния конкурс "Евровизия".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна