Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В бъдеще Москва може да се върне към проекта за газопровод „Южен поток“. Такава експертна позиция публикува руския официоз „Росийская газета“ преди посещението на премиера Бойко Борисов в Москва. Изданието обръща внимание и на обратното мнение - че след като се е отказала от проекта за газопровод преди години, България не може да очаква изграждане на нова тръба.

Европейският съюз е окуражен от напредъка в преговорите между Скопие и Атина по спора за името на Македония, смята еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан, цитиран от в. „Нова Македония“. „Вечер“ изтъква, че с увеличаването на шанса за решаване на десетилетния спор са се засилили и призивите за нови протести в Гърция. Двете издания цитират и социологическо проучване, според което 49% от македонците са доволни от работата на правителството на Зоран Заев, а 47% не я одобряват.

Лекарите, които са лекували бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, са предполагали, че те ще умрат, пише британския „Таймс“. Първоначалната терапия е включвала използване на антропин и дълбоко упояване, за да се противодейства на нервно-паралитичния агент, разказват медиците в още неизлъчено телевизионно интервю, цитирано от изданието.

Италия се готви за нови избори, обобщава „Гардиън“ ситуацията в страната след назначаването на служебен премиер и разривът между президента Матарела и политическите сили „Пет звезди“ и „Лига“, които се опитаха да формират коалиционно правителство. Политическата криза в Италия заплашва да се превърне в нова тежка схватка за бъдещето на Европейския съюз само две години след референдума за Брекзит, се казва в анализ на британското издание.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна