Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британските метеоролози очертаха апокалиптична картина от гръмотевични бури, проливни дъждове и градушки

Британските метеоролози очертаха апокалиптична картина от гръмотевични бури, проливни дъждове и градушки от днес за няколко дни напред. Издадени са предупреждения за „опасност за живота“ най-вече в Южна Англия.

Огромните количества топлина, складирани в атмосферата след дни на високи температури, и високата влажност ще експлодират, освобождавайки енергия от порядъка на бомбата в Хирошима, така един от метеоролозите окачестви ситуацията с времето над Британските острови. Проливни дъждове, градушки и буреносни ветрове могат да доведат до сериозни проблеми с транспорта. Очаква се затваряне на пътища и проблеми с електрозахранването. В някои от южните английски графства, като Кент, са издадени предупреждения за „опасност за живота“. 

Хората са предупредени да се крият по време на гръмотевичните бури. Очаква се повторение на случилото се във вторник, когато бяха регистрирани повече от 60 000 светкавици и гръмотевици и имаше наводнения. Метеоролозите заявиха, че днес времето в Южна Англия ще бъде много подобно на периода на мусоните в Азия, като утре същата съдба ще последва цялото Обединено кралство.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна