Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За едно бутафорно възкресeние

БНР Новини
Жалко е, когато фалшивите новини станат част от държавната политика
Снимка: Pexels

Жалко е, когато фалшивите новини станат част от държавната политика. Нравственото дъно се стига, когато държавата се хвали с това.

Вчера украинците убиха театрално и възкресиха пресконферанционно измислен журналист. Бил в Чечня – половината руски наборници са били там. Бил военен кореспондент – на по-прост език това е пращач на текстове и репортажи, добре прегледани от цензорните, или както там се казват отделите на съответните военни щабове. Критикувал Путин – че две трети от света, да не кажа повече, го критикуват. По тази логика у нас трябваше да останат живи десетина. Било спецоперация за залавянето на истински евентуален убиец. Ако това е цената на една операция, да им имам службите.

Явно в Киев нервите не издържат. Там заложиха на дивия антирусизъм. Още по време на преврата  организаторите му обявиха цената си – 40 млрд. евро срещу демократизиране на страната и системата ѝ. После свалиха на седем. Получиха четири и се скараха кой да ги мести. 

Настъпиха личностни и групови промени в новата власт. Богатството на президента порасна седем пъти, въпреки че пазарът на сладкишите му, основно дотогава в Русия, изчезна. Дойдоха скандалите със скъпите имоти и банкови сметки в чужбина на силните на деня. От Брюксел обявиха, че в този си вид и съдържание страната скоро няма да види Евросъюз и НАТО.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна