Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Валентин Радев посети мястото, където катастрофира цистерна

Движението в района остава затруднено

Остава затруднено движението по магистрала "Тракия" на 10-ия километър след София в посока Пловдив. Там катастрофира цистерна. 
Всеки момент се очаква да бъде прелято съдържанието на цистерната и едва след това камионът ще може да бъде преместен от пътя, обясни министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той посети на място участъка и потвърди, че в посока към столицата при 10-и километър пътят е отворен: 
"Въпреки това обаче автобуси и ТИР-ове са пуснати по обходен път през Вакарел, Нови хан, за да излязат на магистралата на входа на София. Но платното от София на 8-и километър, до там има задръстване, повече от 3-4 километра и хората се пропускат, автомобилите, в едно платно само. Там, където е цистерната."
Министър Валентин Радев обясни, че причината движението да е затруднено вече няколко часа е изискването фирмата собственик на цистерната да прехвърли съдържанието в друг камион: 
"Да я прехвърлят в по-малка цистерна, колкото могат. Повече от половината ако прехвърлят, веднага я местят. Ако не и не успеят нещо, пак я местят, за да освободят пътя и хората да пътуват спокойно."
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна