Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка загуба на волейболистите на България

Снимка: sportal.bg

Австралия победи България с 3:0 (25:23, 25:23, 26:24) в София в среща от петия кръг на Лигата на нациите по волейбол за мъже.

Възпитаниците на Пламен Константинов останаха с 6 точки и заемат десетото място във временното класиране, а австралийците постигнаха първи успех в надпреварата и с първите си 3 точки вече са 13-и.

Константинов даде шанс Илия Петков, Николай и Розалин Пенчеви в стартовия състав, а Тодор Скримов, Светослав Гоцев и Виктор Йосифов останаха резерви.

Гостите дръпнаха с 21:17 в първия гейм, като успяха да запазят достатъчно от аванса си, за да вземат частта.

Вторият гейм беше много оспорван. Българите имаха преднина от 17:15, но след 23:23 съперникът взе две поредни разигравания, с което удвои преднината си.

Най-драматичен беше третият гейм. В него при 7:6 точки основният разпределител на домакините Георги Братоев получи травма на десния глезен, след като при приземяването след опит за блокада той стъпи върху крака на австралиец.

Братоев беше изнесен от съотборниците си и беше заменен от Георги Сеганов. При второто техническо прекъсване резултатът беше 16:13 за "трикольорите", а в последствие те получиха два геймбола при 24:22, но австралийците направиха страхотен обрат и с четири поредни точки стигнаха до първи успех срещу България.

Николай Учиков завърши с 11 точки за домакините, а с 10 точки се отличи Николай Пенчев.

Линкълн Александър Уилямс беше най-добър за австралийците с 15 точки, а Пол Сандерсън завърши с 10 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна