Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СНС решава да промени ли мярката за неоклонение на бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров

| обновено на 04.06.18 в 15:27

Бившият районен кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, който е обвинен в корупция заедно с настоящия кмет и заместник-кмет на общината -  Десислава Иванчева и Биляна Петрова, иска да излезе на свобода.

Според защитата на Дюлгеров, той има сериозни здравословни проблеми, несъвместими с условията на ареста.

Дюлгеров е обвинен, че е посредничил между кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова и строителния предприемач Александър Ваклин. В деня на показните арести той пръв се е срещнал с бизнесмена, за да получи 70-те хиляди белязани евробанкноти и след като си е удържал комисионната, на втора среща дава 56 000 евро на Иванчева и Петрова. 
Направил е и пълни самопризнания. Сега иска да излезе от ареста заради планирана преди две години операция на очите. Каквото и да е решението на Спецсъда обаче, то ще мина през контрола на Апелативния спецсъд, който утре ще решава дали Иванчева и Петрова по искане на Прокуратурата трябва да бъдат окончателно отстранени от длъжност. Причината - данни, че Десислава Иванчева продължава да управлява от килията в ареста.

Специализираният апелативен съд /САС/ трябваше да обяви решението си миналия четвъртък, но двете поискаха време, за да се запознаят с доказателствата, уличаващи ги, че са искали и получили 75 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна