Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Голдън Стейт" с втора победа, Къри влезе в историята

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Голдън Стейт" постигна втора победа във финалния плейоф за титлата в НБА, след като победи "Кливланд" със 122:103 във втората си домакинска среща. Стеф Къри постави рекорд по отбелязани тройки, разписвайки се девет пъти от 17 опита. Той завърши мача с 33 точки, което го направи и реализатор номер 1 на в мача.

Суперзвездата на гостите от щата Охайо ЛеБрон Джеймс завърши с 29 точки, след като в първата среща - загуба за "Кавалиърс" след продължения, наниза 51. Самият Джеймс заяви, че постижението на Къри действително го е шокирало.

"Всеки изстрел, който той опита, влезе. Той си е в бизнеса да го прави, както се казва", обясни с лека усмивка ЛеБрон, който беше на крачка от трипъл-дабъл, завършвайки с 9 борби и 13 асистенции.

"Голдън Стейт" в нито един момент не изпусна лидерството в резултата, а след първите четири минути водеше с 15:6, като дръпна с 13 точки преди влизането в съблекалнята. В края на третата част Кавс съкратиха пасива си на 5 точки, но нямаха аргументи да се противопоставят на разнообразната атака на "Голдън Стейт".

Къри беше подкрепен от Кевин Дюрант с 26 точки, докато Клей Томпсън остана с 20. Кевин Лав вкара 22 за гостите в подкрепа на Джеймс. Третата среща от серията е в Кливланд в сряда.

"Имаме пред нас мач номер 3. Ще играем пред нашата публика. Играли сме наистина добър баскетбол в нашата зала, но тези спомени не ни дават никакъв комфорт. Просто резултатът в серията е доста негативен за нас към момента", каза още ЛеБрон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна