Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: През юни новият закон за шума ще бъде приет

Пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг трябва да бъдат съборени, защото са незаконни

| обновено на 04.06.18 в 18:41
Заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг трябва да бъдат съборени, защото са незаконни. Това са шумните дискотеки, които бяха проверявани заради силната музика миналото лято. Сигнал е подаден от вицепремиера Валери Симеонов. Според него са незаконни и паркингите и бариерите на общинския път към увеселителните обекти. 

Дискотеките на Южния плаж в Слънчев бряг са построени без проекти, без строителни разрешителни и са опасни за хората, каза Симеонов.

"Без всякакви одобрения, без всякакви разрешения. И те ще бъдат премахнати - пет обекта са там, абсолютно незаконно. Те са в Града на греха. Там има незаконни паркинги, там има незаконни навеси, там решил Маджо, Брендо, какви са там някакви и си направили каквото си искат." 

Днес вицепремиерът се срещна с началници на държавни институции, които ще инспектират туристическите заведения и хотели през сезона. 
През юни новият закон за шума ще бъде приет, категоричен беше Валери Симеонов. В него изрично е написано, че обществените прояви не попадат в ограничението за силна музика.
Между 23.00 и 8.00 часа отново е имало опит вицепремиерът да не бъде допуснат до заведение по време на направена проверка на 1-ви юни, обясни той: 
"Може би сградата пак е сменила собствеността вероятно. Някакви яки момчета, опитват се да ме спрат. Даже да не ме познават, имаше няколко човека от полицията, униформени полицаи. Опитаха се да не ме пуснат. Управителят, беше му казано да спре музиката. Спря я веднага. Бяха изготвени съответните предупредителни актове".
Следващата проверка ще бъде на предстоящо откриване на голямо заведение, обеща Симеонов и уточни още, че убийството, което стана в комплекса в събота, е битова драма и няма да повлияе на туристите: 
"Няма как да промени общото впечатление, че българският туристически сезон е най-обезпечен от гледна точка на терористична атака".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна