Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пауло Аутори пое "Лудогорец"

Снимка: Sportal.bg

Пауло Аутори официално бе представен като новия старши-треньор на българския шампион "Лудогорец". Бразилецът заменя на поста Димитър Димитров, който си тръгва от клуба след идването на Аутори.

Аутори подписва договор за две години с "орлите". "За мен е голяма чест да съм тук и да съм част от този амбициозен проект. Ще дам всичко от себе си, за да продължим успехите на "Лудогорец". Моята цел е отборът да израства всеки ден все повече и повече и да постигнем големи успехи. Много е важно да се запази мотивацията, да се запази уважението и, което има, и да се върви само нагоре и нагоре. Много съм щастлив да бъда във вашата държава и в този клуб", сподели Аутори на първата си пресконференция на българска земя.

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев също коментира треньорската смяна: "Целта на "Лудогорец" винаги е била да надгражда, да се развива, защото стоенето на едно място неизбежно води до застой в развитието на клуба. По същата причина привлякохме и кондиционния специалист от "Атлетико" Мадрид Иван Диас, защото искаме клубът ни във всички посоки да се развива. В момента имаме един модерен Боинг и е много важно кой ще го управлява".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени