Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" привлече Далот от Порто

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Манчестър Юнайтед" обяви трансфера на Диого Далот от "Порто". Контрактът на младия португалски защитник с "червените дяволи" е за пет сезона. 19-годишният Далот ще струва на 20-кратните шампиони на Англия 17 милиона лири, съобщават британските медии.

Португалският младежки национал е второто ново попълнение за "Юнайтед" през лятото. Вчера отборът от Манчестър си осигури услугите и на бразилския халф Фред от "Шахтьор" (Донецк).

"Това е една невероятна възможност за мен. Благодарен съм на всички в академията на Порто. Не можех да откажа предложението да премина в най-големия клуб на света. Вълнувам се от шанса да работя с Жозе Моуриньо. Ще мога да се уча от толкова успешен треньор. Гледам напред към възможността да играя в един състав с най-силните футболисти", заяви Далот пред официалния сайт на "Манчестър Юнайтед".

Мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо също се изказа ласкаво за един от най-големите таланти в световния футбол.

"Той е талантлив млад защитник и има качествата да играе в този отбор. Притежава физическа и тактическа интелигентност, както и технически качества. В комбинация с работата в академията на Порто, той има изграден манталитет за професионалния футбол", коментира Моуриньо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени