Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курбан за здраве и безпроблемна работа на екипите организира днес Спешният център в Кюстендил

Снимка: архив

Това обяви д-р Анелия Герогиева, която допреди седмица оглавяваше звеното и от няколко дни е в пенсия, но е главен организатор на срещата. Курбанът се прави за пети пореден път и вече е традиция.

Курбанът се прави за здраве - преди години е имало няколко смъртни случаи на шофьори на линейка, колеги се разболяват и напускат. Този път домакин е филиалът на Спешното отделение в Дупница. Срещата е във вила в подножието на Рила планина. Преди това ще има делова среща с екипа от дупнишкото Спешно отделение. Всичките 220 работещи в шестте филиала и в двата изнесени екипа на Спешното отделение в региона са поканени да участват в срещата, като всеки заплаща куверт. Очаква се повечето служители да се включат.

Приготвя се курбан от една овца, всичко се прави по канона, подготовката е от седмици, каза досегашният завеждащ Спешното отделение д-р Анелия Георгиева, която повече от 22 години беше начело на денонощното и най-натовареното медицинско звено  в региона. Новият завеждащ отделението е д-р Албена Рапатинска, която също като предшественичката и е реаниматор по специалност.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна