Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Искаме да сме равностойни на най-силните

Снимка: БФВ

Треньорите на България - Пламен Константинов, Франция - Лоран Тили, Бразилия - Ренан Дал Зото и на Канада - Стефан Антига, очакват турнира от Лигата на нациите, който ще се проведе във Варна от петък до неделя, да е на много високо ниво.

Турнирът във Варна ще е на много високо ниво и ще е интересен, коментира наставникът на националния отбор Пламен Константинов на официалната пресконференция преди началото на надпреварата. Той смята, че всеки от четирите отбора иска да види в какво състояние е в момента. "Първото, което нас ни интересува най-много, е да играем добър и равностоен волейбол с толкова силни отбори", каза Константинов.

"Приятно е да играем в тази група, защото нивото е много високо", посочи треньорът на Франция Лоран Тили. Според него, отборите играят различен стил, и ако Франция иска да спечели трябва да се ориентира към всеки противник поотделно.

"Очаквам много труден турнир, четирите отбора, които са в групата, играят много силен волейбол", смята пък наставникът на Бразилия Ренан Дал Зото. Той посочи, че целта пред волейболистите му е да продължат да играят на високо ниво и да съберат необходимите точки, за да се класират за финалите на Лигата на нациите.

"Нашите противници са на много високо ниво, надявам се и ние да играем много добре", коментира селекционерът на Канада Стефан Антига.

Турнирът във Варна от Лигата на нациите стартира утре с двубоя между Канада и Бразилия от 15.30 часа. Три часа по-късно България ще срещне тима на Франция. В събота от 15.30 часа играят Бразилия и Франция, а от 18.30 "лъвовете" се изправят срещу Канада. В последния ден от надпреварата - неделя, в 15.30 ще се срещнат Франция и Канада, а трикольорите излизат срещу Бразилия в 18.30 часа.

Преди пресконференцията днес селекционерът на България Пламен Константинов получи торта по случай рождения си ден. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени