Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Здравно експо": Кюстендилци имат добър здравен статус

Кюстендилци имат добър здравен статус, обявиха от Общината след резултатите от профилактични прегледи и анкети сред жители на града.

В дните от 27-и до 29-и май тази година в Кюстендил се проведе „Здравно експо“ с участието на квалифицирани лекари и на доброволни сътрудници. Близо 500 жени, мъже и тийнейджъри си направиха измервания на здравни показатели като ръст, тегло, обем на белите дробове, на кръвна захар, пулс, процент на кислород в кръвта, както и за костна плътност при жените и други показатели.

Резултатите доказват добър здравен статус на гражданите от Кюстендил в сравнение с редица други региони на страната, обявиха от Общината.

Участниците имаха възможност да попълват анкета за следващи мероприятия за различни теми. Резултатите от нея определят като приоритетни за хората контрол на стреса и контрол на теглото, а резултатите от „Здравното експо“ ще бъдат коментирани на лекция с беседа в четвъртък, в залата на Килийното училище в града.

Дискусионната вечер е на тема "Контрол на теглото" и с участието на специалисти от болница "Света Анна" в София.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.